Groots
genieten in Brabant

Brabantse gastvrijheid in Heesch

Heesch, ook wel Aangenaam Heesch genaamd, ligt heel centraal in Noord-Brabant. Aangesloten op de natuurgebieden De Hooge Vorssel, De Maashorst, Herperduin en in de nabijheid De Bedafse Bergen, kan gesproken worden van een heel bijzondere ligging. Het ligt in het centrum van Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen. Plaatsen als Oss, Schaijk, Uden en Veghel liggen ‘om de hoek’. Ook binnen de reikwijdte vallen Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Groots Genieten wordt in de regio Heesch dan ook met een grote ‘G’ geschreven.

Omgeving vakantiepark Zevenbergen
Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch
Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch

Grootste natuurgebied
in Noord-Brabant

Het Oergebied In Brabant: De Maashorst. Weidse heidevelden met prachtige vergezichten, stuifduinen en uitgestrekte bossen tot bijzondere watergebieden… Met zijn wilde grazers, oerschatten en haar natuurparels oa. het wijstverschijnsel. Noord-Brabant is de provincie met de meest wonderlijke en prachtige natuur. Niet voor niets is Brabant ook de enige provincie met maar liefst vier nationale parken die binnen de provinciegrenzen liggen! Natuurliefhebbers weten dan ook waar ze moeten zijn! Vakantiepark Zevenbergen maakt jou graag wegwijs bij jouw ontdekkingsreis.

Stedelijke
driehoek

Vakantiepark Zevenbergen tref je aan de rand van het dorp Heesch, aan de kant van Schaijk. Het park bevindt zich in de stedelijke driehoek Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch. Alle drie de steden vind je in de nabijheid, op een afstand van zo’n 25 kilometer. Om de hoek zijn de winkelplaatsen Oss, Uden en Veghel gevestigd. Heesch heeft een pittoreske dorpskern met maar liefst 4 supermarkten, 5 restaurants, vele speciaalzaken met o.a. lokale lekkernijen, kledingwinkels enzovoorts.

Grootste natuurgebied in Noord-Brabant 3
natuur

Park Hooge Vorssel

Bij de Hooge Vorssel vind je onderweg vele verrassingen. Je kunt er grafheuvels uit de oertijd ontdekken en struin je langs de kikkerpoelen en over de zandverstuivingen. Voor meer informatie kun je gaan naar; de Hooge Vorssel

Natuurgebied de Maashorst

Natuurgebied de Maashorst is een groot gebied waar je een hoop kunt ontdekken. Van grote grazers tot spannende oerschatten, er valt veel te beleven bij deze zeldzame natuurparels! de Maashorst

Informatiecentra

cultuur

Cultuur

Deze app dient u beslist te bekijken / gebruiken als u geïnteresseerd bent in de bezichtiging van kastelen, kerken, kloosters, monumenten, musea, archeologie, vestingsteden ed.
Download hem hier: iOS / Android

wandelen fietsen

Wandelen

Heesch en omgeving kent vele wandel routes. Ben je op zoek naar de beste wandelroute voor jouw tocht. Kijk dan op snel op Routeyou.

Vakantiepark voor wandelen

Fietsen

Download hier de kaart met fietsknooppunten. Bij de receptie is een gratis gedrukt exemplaar beschikbaar.

Vakantiepark voor fietsen

Bijzonder vervoer

Er zijn andere vervoersmogelijkheden
om de Maashorst en de regio te
beleven. E-Step, Fluisterstep, Me-mover,
Hoge Bi-fiets, Solex, et cetera:
De Mastworp – Uden
Bikeadventure – Herpen
Fluisterstepverhuur – Zeeland
Solexverhuur – Herpen

Mountainbiken

De Maashorst heeft 100 km. aan
mountainbike routes
aangelegd. In totaal 5 verschillende routes, voor ieder wat wils
actief

Hardlopen

De omgeving Heesch is een mooi gebied om hard te lopen. Het bomenpark Heesch heeft een route van 2 km, die verhard is. Er zijn nog veel meer routes met verschillende afstanden en ondergronden. Deze vind je op; hardlooproutes.runnersworld.nl

Vissen

Locatie Bomenpark/Arboretum – Heesch of Meuwel – Nistelrode
Lidmaatschapskaart op te halen bij de receptie, je dient zelf over een Nationale Vispas te beschikken.
Forelvissen – De Schutskooi in Oijen.

Klimpark

Golfbaan

Maak gebruik van de interactieve routekaart

Met deze interactieve routekaart beschik jij over een handige tool met recreatieve routes in Brabant. Op de kaart vormt Vakantiepark Zevenbergen het middelpunt. Jij kan op de kaart in- en uitzoomen en rondkijken. Ook is het mogelijk om een route te plannen. Je wordt dan doorgelinkt. Alvast veel plezier. Check hieronder de interactieve kaart

Vakantiepark Zevenbergen is regionaal betrokken

Noord-Brabant bruist. Er valt heel veel te beleven. Talloze organisaties zetten zich daartoe in. Vakantiepark Zevenbergen is regionaal betrokken, en daarom ook aangesloten op de vele initiatieven. Daardoor kunnen we iedere vakantieganger voorzien van een passend advies om de periode helemaal naar eigen voorkeur in te richten. Succes verzekerd, dus.

ivn natuur educatie
Maashorst Ondernemers
brabantse juweeltjes
de maashorst
explore maashorst
ondernemersvereniging Heesch
geopark peelhorst maasvallei
Vrijstaat land van Ravenstein