Actueel

Vlieg er zelf ook eens lekker uit…

12-06-2024

Iedereen heeft zijn huisje… en iedereen heeft een persoonlijke voorkeur voor welk huisje. Bij Vakantiepark Zevenbergen beschikken over talloze varianten, afhankelijk ook van het aantal tijdelijke bewoners. Op ons park wonen bovendien vele dieren. En onlangs heeft een koppeltje merels een nestje gemaakt op een wel heel bijzonder plekje, te weten de terrasverwarmer op ons terras. Een stel vreemde vogels?

Beschermd en droog
De merel heeft 6 eitjes gelegd en ze zijn allemaal uitgekomen. Meestal leggen ze maar 3 tot 5 eitjes, dus deze merel blijkt bovenmatig productief. De terrasverwarmer heeft ze niet zomaar uitgekozen. Ze zit er heerlijk beschermd en droog. Of ze ook rekening heeft gehouden met de ledlamp die erboven in de nachtelijke uren aan staat, dat is nog maar de vraag. Nu kent het koppel namelijk geen, en haar kuikens evenmin, donkere rustmomenten. Een basis voor toekomstige slaapproblemen?

Bekijk de video’s
Omdat het nest zich dicht bij onze achterdeur bevindt, vindt het voeden ook enigszins onregelmatig plaats. Vader en moeder vliegen niet aan als er iemand van ons buiten staat. Ze wachten rustig af totdat de kust volledig veilig is, en er dus geen beweging van onze kant gesignaleerd is. De kuikens groeien goed. Bekijk de video’s maar eens. Je zult zien dat alles en iedereen goed gedijt op ons dierrijke vakantiepark. Hét park voor rust en privacy. Ook het park met faciliteiten waar jong en oud zich prima mee weet te vermaken.

Een rondje maken
En wil je zien hoe ook andere jonge dieren zich redden nadat ze onlangs het levenslicht gezien hebben? Dan kom maar gauw een rondje maken over onze bos- en dierrijke omgeving. Kortom, vlieg er zelf ook eens lekker uit.

Voor groots genieten,
welkom bij Vakantiepark Zevenbergen

Bekijk de video’s hier