Actueel

Lentekriebels? Ervaar ze tijdens jouw bezoek aan Zevenbergen!

29-02-2024

Het is alsof de natuur alvast een voorproefje geeft van wat er komen gaat. Terwijl ik deze blog schrijf, is de lente officieel nog niet begonnen. Als je echter naar buiten kijkt, zou je het toch bijna denken. Het is misschien wat natter dan normaal voor deze tijd van het jaar, maar hier in de Maashorst juichen we elke regendruppel toe. De Maashorst, kan wel wat vulling gebruiken. Sommige natuurliefhebbers hopen stiekem op nog meer regen, terwijl anderen vinden dat het wel genoeg is geweest. Tja, verschillende mensen, en wensen verschillend.

Niet alleen het grondwater krijgt een boost van al die regen, ook de eerste insecten laten zich al zien. En dat is goed nieuws voor onze gevederde vrienden! Koolmeesjes, pimpelmeesjes, roodborstjes, en nog veel meer fladderaars worden dagelijks verwend door onze gasten met pindanetjes en vetbollen. Het is een levendig spektakel voor onze ramen, als een kleurrijk schilderij dat tot leven komt. Leuk om te zien. Het versterkt de lentekriebels van de bezoekers van Vakantiepark Zevenbergen.

 

Bijzonder om te zien

Weet je eigenlijk het verschil tussen een boomkruiper en een boomklever? Hier is een handig ezelsbruggetje: de boomklever (blauwgrijs-roestoranje) kan zowel omhoog als omlaag langs de stam lopen, alsof hij eraan vastgeplakt zit. De boomkruiper daarentegen is bruingrijs en wit en hupt spiraalsgewijs omhoog tegen de stam op zoek naar lekkernijen. Nu de temperaturen stijgen, is het niet meer nodig om de vogels bij te voeren. Ze gaan nu weer zelf op jacht naar insecten, wat betekent dat hun dieet verandert van vet naar eiwit. Dus langzaamaan kunnen we die vetbollen in de kast laten liggen om onze vliegende vrienden niet onbedoeld te overvoeren. De vissen in de Koi-vijver van Vakantiepark Zevenbergen worden ook wakker, en komen bij  uit hun winterdutje. Zodra het water rond de 12 graden Celsius is, kunnen we ze weer voeren. En ja, ook hun spijsvertering verandert mee met de temperatuur. Dus laten we niet vergeten om ook “Bruce”, onze handtamme steur van 1.25 meter, een hapje te geven. Het is bijzonder om te zien hoe alle dieren in de lente weer tot leven komen.

 

Mooie dagen in de omgeving

Laten we ook vooral de kleine nieuwsgierige kopjes van onze joey’s niet vergeten! Een baby walibi, oftewel een joey, komt af en toe een kijkje nemen als het zonnetje lekker schijnt. Het is echt een geweldig gezicht om te zien hoe ze in en uit de buidel van hun moeder springen. En geloof me, die buidel kan behoorlijk groot zijn! Kom gauw op bezoek bij Vakantiepark Zevenbergen in Heesch, om het allemaal van dichtbij te bekijken. Koppel er een paar mooie dagen in de omgeving aan vast. Want zoals je weet, zijn die lentekriebels zo weer voorbij. Laten we er tot die tijd er maar volop van genieten! Tot snel!

Houdoe,

Vakantiepark Zevenbergen
Twan van Bakel