Actueel

Genieten van rust en gezelligheid

7-12-2023

Een levendige en gezellige periode staat voor de deur op Vakantiepark Zevenbergen in Heesch. Dit gastvrije dorp Heesch, heeft een regionale aantrekkingskracht vanuit de andere omliggende dorpen. Zo heeft Heesch een volwaardig centrum waar je zeker goed kunt shoppen. Je vindt er alledaagse benodigdheden in overvloed. Authentieke boetiekjes met heerlijke lekkernijen zijn bepaald geen zeldzaamheid. Het dorp wordt bovendien bemand door maar liefst vier supermarkten. De gezelligheid wordt mede gegarandeerd door diverse cafetaria, sushi- en shoarmazaken. Of ga lekker ongedwongen eten bij Eetcafe ‘t Tunneke of één van de drie andere sfeervolle en smakelijke restaurants. Culinaire verwennerij is in Aangenaam Heesch een vanzelfsprekendheid.

Samen eropuit

In deze maand staat voor ons allen gezelligheid en broederschap hoog in het vaandel. We kijken halsreikend uit naar de komst van de ‘wijze mannen met die mooie witte baarden’. Op het centrumplein, bij fontein Labrys, staat altijd een levensgrote kerststal. “Aangenaam Heesch” zorgt dat de inwoners en de gasten in Heesch (Bernheze) laagdrempelig welkom zijn voor alle kerstactiviteiten. Het dorp is zo bruisend dat er ook medio december een mooi winterevent in het centrum wordt georganiseerd. De schaatsliefhebbers krijgen deze maand mooie en veilige mogelijkheden geboden in Oss en Uden. Daar zijn tijdelijke ijsbanen aangelegd. Een geweldig vertier voor het hele gezin. Voor diegene die niet al te vroeg wil gaan slapen zijn er volop horecagelegenheden open waar je nog lekker warm kunt genieten van enkele heerlijke verkwikkende drankjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Hei en Ikke 2.0 in Oss en Ons Caffeej in Uden. Als je er bent, doe ze de groeten van ons.

Einde jaar

En dan nadert alweer de jaarwisseling. Een prachtig moment dat door het afsteken van vuurwerk steeds meer verdeeldheid lijkt te brengen. Dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling, maar in sommige situaties wel zeer begrijpelijk. Vakantiepark Zevenbergen is vuurwerkvrij, ongeveer 3 kilometer verwijderd van het centrum, dus geen vuurpijlen in het bos. De knallen zijn tegenwoordig oorverdovend. Daardoor blijft het wel mogelijk dat het vuurwerk hoort, maar echte overlast ervaar je er beslist niet van. Mede daarom zijn we al jaren een geliefde bestemming voor gasten die hun hond meebrengen. Sommigen verkiezen echter het spektakel van vuurwerk. In Berghem vind je sinds tien jaar een oudjaarsevenement: carbidschieten. Het gaat niet alleen om het knallen, maar de entourage eromheen is geweldig… mits je van verbroedering houdt. Iedereen is welkom, maar je dient het deurtje van de periode in je leven van: “de jonge wilde haren” wel open te zetten. Mocht die echt op slot zitten, dan is het raadzaam om een heerlijk diner plannen in één van die geweldige culinaire restaurants in de buurt.

Rust en privacy

Zevenbergen herkent zich in rust en privacy. Ik beloof je, de overheerlijke rust die je zult ervaren op ons park zal je beslist bevangen en omarmen. Omdat er enkele kippen en fazanten los rondlopen: graag de hond aan de lijn houden. In de omgeving zijn er trouwens enkele losloopgebieden voor de honden. Na 500 meter wandelen van het park, betreed je al het eerste losloopgebied voor honden. Deze geweldige viervoeters hebben zelf de gelegenheid om een lekkere plons te maken in het Bomenpark.

Een heerlijke decembermaand gewenst en… houdoe,

Twan van Bakel