Actueel

Knoop, punt en… knooppunt!

26-07-2023

‘Knoop in je zakdoek’, dat werd hier vroeger in Brabant veel gedaan. Niet zomaar, maar juist om iets niet te vergeten. Dus pak je zakdoek maar en leg er maar een knoop in, want als er iets is dat je niet mag vergeten, dan is het wel een bezoek aan Zevenbergen. Zevenbergen is per slot van rekening het middelpunt van Natuurgebied de Maashorst. Vanuit hier kun je in alle windrichtingen de historie beleven en bovendien genieten van de hedendaagse rijkdom van deze regio.

Knoop

Het woord ‘knoop’ past ook bij andere onderwerpen die tot de vakantiestemming behoren. Heb je door overbelasting of onrust een knoop in je spieren? Kom dan in onze regio een heerlijk dagje relaxen, zoals bij privésauna en wellness De Meerkes. Houd je van glimmende knopen…  Dan kun je modieus terecht bij van Tilburg mode en sport in Nistelrode, dé grootste zelfstandige modezaak van Nederland. Een beleving op zich, vlakbij in de buurt. Of het nu een kleine accessoire is of je jezelf helemaal in het nieuw wilt steken: je slaagt er beslist!

Punt

Een punt… is gezet op de kaart van Nederland. Natuurgebied de Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. In dit natuurgebied zijn diverse landschappen te ontdekken en maak je kennis met de drie grote grazers die de Maashorst rijk is: de exmoor pony, tauros en wisent. In de kern staat daar natuur, dus de biodiversiteit centraal. In de schil eromheen is tref je een bruisend recreatief aanbod van uiteenlopende bedrijven aan. Heb jij de Maashorst al ontdekt? Daar zou je dan zeker een ‘punt van moeten maken’. Lees al onze eerdere blogs en je zult het begrijpen. Ben jij nieuwsgierig, avontuurlijk en ontdekkend ingesteld?  Dan dien jij sowieso naar Vakantiepark Zevenbergen in de driehoek Oss, Veghel en Den Bosch te komen. PUNT-uit!

Knooppunt

En dan nog even het knooppunt: Brabant staat bekend om zijn uitstekend weergegeven routenetwerk. Ook wel knooppunten-netwerk genoemd. Dit is aangelegd voor fietsers als ook wandelaars. Bij de receptie tref je een uitvergrote kaart met de knooppunten in de regio. Uiteraard  het wandelknoopunten separaat van het fietsknooppuntennetwerk. Ook zijn er thema-routes (al dan niet met extra info) uitgelicht, waar je meer diepgang krijgt over de plek waar je je op dat moment bevindt. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Route van Vrijstaat land van Ravenstein en Platform Toerisme Maashorst. Mocht je graag een gepersonaliseerde route hebben, vraag dan even de gastheer Twan van Bakel. Hij denkt als gastheer van het landschap De Maashorst en Geopark Peelhorst en Maasvallei graag met je mee.

Zou maar gauw de knoop doorhakken.

Houdoe en kom snel Groots Genieten in het Oergebied van Brabant.
Zevenbergen, de spot van De Maashorst!