Actueel

Genieten van water rondom Vakantiepark Zevenbergen!

7-06-2023

In Nederland kennen we een wisselvallig weertype. Daar zullen we mee moeten leven. Het is natuurlijk maar goed dat we niet zelf kunnen bepalen wanneer het regent en wanneer de zon schijnt. Begin juni ‘23 is het al een tijdje droog. De natuur snakt naar water, ondanks dat we een nat voorjaar achter de rug hebben. Nu de zon elke dag hoog aan de hemel staat, en de temperaturen heerlijk boven de 23 graden uitschieten, is het toch heerlijk toeven in ons eigen kikkerlandje?! Met deze temperatuur kun je bijna alles buiten doen: heerlijk in of uit de zon, maar ook een lekkere duik maken in het water: het kan allemaal.   

 

Je hoeft geen Wim Hof te zijn…

De temperatuur van het zeewater is nog laag. Te koud om te zwemmen, maar prima om pootje te baden. De binnenwateren zijn echter wel al verder opgewarmd. Zeker de zwemplassen in ons gebied: de regio Maashorst. Voor betreding hoef je geen Wim Hof te zijn. We hebben binnen een steenworp afstand zelfs drie zwemplassen met uitstekende horeca. Hoe geweldig is dat wel niet?! Dit zijn de Heische tip in het plaatsje Zeeland, de Geffense plas in Oss en Beachclub Maashorst in Schaijk. Uiteraard wordt dit zwemwater getest.

 

Fun voor de kids

Voor de jonge kids is er het Berenbad, onderdeel van het Golfslagbad in Oss een geweldige belevenis. Heerlijk spatten en spetteren en spelen in ondiep, aangenaam warm water. Daar zijn ook spectaculaire glijbanen aanwezig. Vanzelfsprekend komen er regelmatig ook golven, anders mag je jezelf geen golfslagbad noemen. En wat te denken van De Kriekeput? Dit is een heel leuk zwembad met een grote zonneweide. Als je iets verder wilt rijden, dan kom je uit bij Sportiom in Den Bosch of Aqua Mundo in Heijderbos

 

Omarm de maas

De Maas is een belangrijk fenomeen in onze regio. Deze heeft het landschap gevormd met haar horsten en slenken én alles wat daarbij hoort. In de armen van de Maas bestaat veel ruimte voor recreatie en watersport. De rustigste arm is in Niftrik. De Gouden Ham en De Lithse Ham zijn uitermate schikt voor de watersporter, maar natuurlijk kun je er ook gewoon lekker van de zon genieten op een handdoekje. 

 

Nóg meer op de Brabantse water

Met M2outdoor kun je kanovaren op de Aa of de Dommel. Natuurlijk kun je op deze wateren ook suppen. Check dan de mogelijkheden bij Let’s Row uit Uden. Hiervoor kan je ook nog de Hertogwetering gebruiken. Er vaart bovendien een fluisterboot tussen Kasteel Heeswijk en de Kilsdonkse Molen, een heerlijk stukje in rust genieten tussen twee historische iconen. Ga je een dagje naar de grote stad Den Bosch? Overweeg dan een fantastische rondvaart over De Binnendieze!

Hou je van water, kom dan logeren bij Vakantiepark Zevenbergen in Heesch!