Actueel

Natuur, mens en dier… kom groots genieten!

5-04-2023

Wil jij graag omringd zijn door dieren, naar ze kijken en contact met ze maken? Dan is het aanrader om een verblijf te boeken op Vakantiepark Zevenbergen. Op het park tref je vele diersoorten aan: van Walibi’s tot Koi-karpers, Zwarte zwanen tot Lepelaars en van Goudfazanten tot Flamingo’s. Ook kun je genieten van mezen, spechten en eekhoorns: alle zijn ze te spotten op het park. Maar er zijn nog heel veel dieren meer te ontdekken in de nabije regio…

Alpaca’s, kamelen en Taurossen

Heb je al eens een wandeling of een picknick met Alpaca’s gehad? En al eens Kamelenmelk geproefd? Of de wilde grazers, de Taurossen en Exmoor pony’s, in het vizier gehad? Deze drie geweldige uitjes, Alpacafarm Vorstenbosch, Smits Kamelenmelkerij Berlicum en Stichting Taurus Reek, liggen binnen 20 kilometer van vakantiepark Zevenbergen, dus ook goed bereikbaar per fiets.   

Ben jij die vroege vogel?

Sta jij op voor dag en dauw… Een heerlijke frisse neus halen in de natuur voordat alle dieren van het bos wakker worden of gaan slapen? Ga jij een ontmoeting met de vos, ree of das niet uit de weg?! Dan zul jij je als een vis in het water voelen in de Maashorst. Na deze ontmoetingen fiets of wandel je, onder luid gezang van alle vogels, heerlijk terug naar één van de fantastische bungalows op Zevenbergen voor een heerlijk ontbijt. Ook de das is een kindervriend in de Maashorst. In de middag kan heel de familie genieten van het Docus de Das pad in Schaijk of klauteren op een indrukwekkende das van 6 meter hoog, 33 meter lang en 23 meter breed. Dit kan in het speelbos Herperduin, waar jong en oud aan haar trekken kan komen.

Dierentuin in de buurt

In Volkel, ook ruim binnen 20 kilometer afstand, ligt een geweldig dierenpark. In volume kan het niet tippen aan Artis, maar het is zeker gelijkwaardig in aankleding, beleving en verzorging van het park en dieren. De shows die gegeven worden zijn intiem en de dieren komen dus echt bij iedereen in de buurt. Leuk voor de allerjongste, maar ook voor de alleroudste van jullie gezelschap. Uiteraard kun je daar ook een natje en een droogje bestellen. We bevinden ons immers in het Bourgondische Brabant.

Hou jij van spektakel?

Toe aan nóg meer spektakel? Verken dan de Maashorst met een 2-span paardenwagen. Bij Maashorst paardentochten kun je de spectaculaire rit in een open koets boeken. Zeker weten dat je deze rit niet snel gaat vergeten!

Kortom, de Maashorst is een grootse beleving en je bent verzekerd van onvergetelijke, mooie herinneringen. Het wordt groots genieten, daar kun je van op aan. Tot snel in en op de Maashorst, bij Vakantiepark Zevenbergen. Houdoe!