Actueel

In de regio beleef je het op de fiets!

8-03-2023

Op de elektrische fiets maak je al snel een tocht van 50 tot 65 kilometer. Dat zijn heel mooie afstanden om de regio rondom Vakantiepark Zevenbergen te ontdekken én groots te genieten van de Brabantse gemoedelijkheid en gastvrijheid. Het bourgondische leven ervaar je vanzelf bij de verschillende rustlocaties. Ons park met het zelfservice-horecagedeelte “De Jachthut” – voorzien van het keurmerk Fietscafé – is ook zo’n locatie.

Unieke routes om te ontdekken

De meest voor de hand liggende manier om zelf een route te maken, is via een knooppuntenkaart (gratis verkrijgbaar op het park) of met behulp van een app. Unieke ervaringen binnen het gebied zul je echter ervaren met routes als: Vers, verser, wie fietst het verst?, Oud, ouder wat is het oudst?, en de “Verdwenen oerschatten”. Dan kom je nog eens ergens. Ook zijn er maar liefst 10 bijzondere ontdekkingstochten door de Vrijstaat Land van Ravenstein samengesteld. Stuk voor stuk ware belevingen! Vraag ernaar tijdens jouw bezoek aan Vakantiepark Zevenbergen.

Groots genieten van de natuur

Er zijn dus fantastische thematische fietsroutes in de regio te maken. Veelal routes met verwijzingen naar de herkomst van dit prachtige gebied. Als je liever van het huidige landschap geniet, beleef dan de uiterwaarden van de meanderende maas met haar dijken en polders tot aan de Maashorst. De Maashorst… met haar breuklijnen, horsten en slenken en niet te vergeten haar stuifduinen. Dit kun je allemaal ervaren op fietsafstand. Natuurgebied De Maashorst is trouwens het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant en maakt deel uit van het Geopark Peelhorst en Maasvallei (in spé). 

Uitstekende fietspaden naar de steden

Zin in een fietstocht naar één van de steden? Ook dat kan prima in de regio. Zo kun je heerlijk cruisen over brede fietspaden, die glooiend over het landschap bewegen om zo de moderne steden zoals Oss, Uden en Den Bosch te bereiken. Deze fantastische snelfietsroutes / fietsstraten zijn hiervoor speciaal aangelegd. Als fietser ben je zodoende verzekerd van een veilige tocht. De fietsstraten stellen jou als fietser volledig centraal.

Sportieve fietser

Zin om een keer wat sportiever te fietsen? Ook dat is mogelijk! Aan de noord- en zuidzijde zijn er fietsverhuurbedrijven gevestigd die altijd een passende oplossing bieden (Bike adventure en de Mastworp). In natuurgebied De Maashorst zijn verschillende MTB-routes gemaakt. Deze zijn goed zichtbaar uitgezet, en herkenbaar dankzij het landelijke logo. Met een vijftal routes en circa 100 kilometer offroad paden is er voor ieder niveau een passende uitdaging beschikbaar. Fietsend genieten? Dat gaat zeker gebeuren als je bij Vakantiepark Zevenbergen verblijft. Alvast veel mooie kilometers gewenst.