Actueel

Gezond logeren in het groen, wie wil dat nou niet?!

14-01-2023

Heesch/ Schaijk – Heb je goede voornemens voor 2023? Wil je bijvoorbeeld meer gaan genieten? Meer rust? Lekker bijkomen? Werken aan je gezondheid? Kies dan voor een verblijf in de natuur. Of het nu om één of meerdere dagen óf weken gaat: een verblijf in het groen levert je ongelofelijk veel op.

Groots genieten van de rust in het bos; succes verzekerd! De natuur doet een mens wonderen. Logeren in een huisje in een groene omgeving maakt je tripje weg extra bijzonder. Maar waarom is dit alles gezond? Hoe werkt dat dan?

Welverdiende rust

Het vinden van rust in een maatschappij waar alles 24 uur per dag en 7 dagen per week aanstaat is geen eenvoudige opgave. We hebben allen veel ballen hoog te houden: werk, het huishouden, vrijwilligerswerk, hobby’s en ook nog een sociaal leven dat onderhouden dient te worden. Alle reden dus om bijtijds aan de rem te trekken en welverdiende rust te nemen. Die broodnodige ontspanning vind je vooral in de natuur.

Fysieke en mentale gezondheid

De natuur biedt je echter veel meer. Om te beginnen: frisse lucht helpt om onze eetlust en slaap te reguleren. Bewegen in de natuur leidt bovendien op de lange termijn tot minder hart- en vaatziekten, minder obesitas en diabetes. En wat te denken van de verbeterde weerstand? Naast de fysieke gezondheid vaart de mentale gezondheid er wel bij. Kortom, de natuur zorgt voor gezonde mensen.

Gezondheidsboost

Vakantiepark Zevenbergen in Heesch, nabij Schaijk, ligt midden in het groen. Een echte aanrader voor wie toe is aan een ‘gezondheidsboost’. Het park is aangesloten op de natuurgebieden Hooge Vorssel met haar arboretum (bomenpark), Herperduin en De Maashorst. Op het park zijn ook veel dieren woonachtig in ruim opgezette onderkomens. Hoe leuk is het wel niet om de flamingo’s te bekijken, de walibi’s of bijvoorbeeld de vele sier- en watervogels? Fascinerend en ook al rustgevend.

Lekker bijkomen vraagt om een onvergetelijk bezoek aan Vakantiepark Zevenbergen. Maak jouw voornemen nu al waar, en boek gauw een comfortabel vakantiehuisje op het park. Het wijst zichzelf allemaal als je gaat naar www.vakantieparkzevenbergen.nl.