Actueel

De mooiste ontdekkingsreizen voor wandelaars door prachtige Brabantse natuur en geschiedenis.

31-07-2024

Vakantiepark Zevenbergen te Heesch vormt de ideale uitvalsbasis voor wandelliefhebbers die op zoek zijn naar ontspanning en avontuur in de natuur. In de directe omgeving wachten prachtige natuurgebieden zoals De Maashorst, het Bomenpark en de regio Oss om ontdekt te worden. Maar er is meer, veel meer…

Wandelen in de Maashorst

De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant, biedt een diversiteit aan landschappen die uitnodigen tot uitgebreide wandeltochten. Hier wandel je door uitgestrekte bossen, betoverende heidevelden en indrukwekkende stuifduinen. Tijdens je tocht kun je oog in oog komen te staan met wilde grazers zoals wisenten, taurossen en Exmoor pony’s. De rijke biodiversiteit en de serene rust maken elke wandeling in De Maashorst een unieke ervaring.

Wandelen in het Bomenpark

Direct bij ons vakantiepark ligt het Bomenpark, een prachtige groene oase. Een wandeling in het Bomenpark is inspirerend door de harmonieuze mix van natuur en rust. De diversiteit aan boomsoorten, bloemen en vijvers creëert een schilderachtig landschap dat elk seizoen betovert. De goed onderhouden paden leiden je door een serene omgeving. Vogels zingen, bladeren ritselen, en het zachte kabbelende water zorgt voor een ontspannende soundtrack. Het Bomenpark biedt een perfecte ontsnapping, waar je gedachten kunnen dwalen en creatieve ideeën tot leven komen.

Wandelen in de regio Oss
De regio Oss is ook al een paradijs voor wandelliefhebbers dankzij de gevarieerde landschappen. Zo kun je uitstekend wandelen in natuurgebied Herperduin, waar zandverstuivingen, bossen en heidevelden een prachtig decor vormen. Het historische centrum van Oss en omliggende dorpen bieden bovendien charmante wandelroutes, langs oude boerderijen, molens en pittoreske straatjes. Deze regio combineert natuurschoon met culturele rijkdom, waardoor elke wandeling een ontdekkingsreis wordt door de prachtige Brabantse natuur en geschiedenis.

Wandelen naar Turnhout

De langeafstandswandeling Vlucht 14-18 is een historische wandelroute die loopt van Uden (10 minuten van ons vakantiepark vandaan) naar Turnhout in België. Deze route vindt jaarlijks plaats in september is ongeveer 90 kilometer lang en volgt het pad dat vele Belgische vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog aflegden om aan de Duitse bezetting te ontsnappen. De naam “Vlucht 14-18” verwijst naar de jaren 1914-1918, de periode van de Eerste Wereldoorlog. De wandeling is een eerbetoon aan de duizenden vluchtelingen die tijdens de oorlog vanuit België naar Nederland trokken. Langs de route zijn verschillende informatieborden geplaatst die verhalen en historische feiten delen over deze periode en de ervaringen van de vluchtelingen. De wandeling voert door diverse landschappen, van landelijke gebieden en bossen tot historische dorpen en steden. Belangrijke punten langs de route zijn onder andere de gemeenten Uden, Reusel-De Mierden, en Turnhout. De wandeling wordt jaarlijks georganiseerd in september.

Wandelen tijdens Vierdaagse
Wandelen in de Nijmeegse Vierdaagse (startpunt 30 minuten van ons vakantiepark vandaan) in de maand juli is een grootse belevenis vanwege de unieke combinatie van sportieve uitdaging, feestelijke sfeer en historische traditie. Elk jaar trekt dit evenement tienduizenden wandelaars uit de hele wereld, die gezamenlijk een afstand van 30, 40 of 50 kilometer per dag afleggen. De route voert door het prachtige landschap van Nijmegen en omgeving, langs pittoreske dorpen, uitgestrekte velden en dichte bossen. De Vierdaagse is meer dan alleen een wandeltocht; het is een vierdaags festival. Langs de route worden wandelaars aangemoedigd door enthousiaste toeschouwers, muziekoptredens en feestelijkheden in de dorpen die worden doorkruist. De camaraderie onder de deelnemers en de steun van het publiek zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Het bereiken van de Via Gladiola, de eindstreep in Nijmegen, wordt gevierd met bloemen, applaus en een grootse intocht.

 

Routes in de omgeving:
https://natuurgebieddemaashorst.nl/wat-te-doen/wandelen/#de-mooiste-wandelroutes

https://www.bestemmingbuitenlucht.nl/de-maashorst-heesch-bomenpark-grazers-grafheuvels/
https://www.natuurcentrumdemaashorst.nl/leuk-om-te-doen/wandelen/wandelroutes/

Meerdaagse wandelingen:
https://www.ivn.nl/afdeling/oss/nieuws/nieuwe-driedaagse-wandeltocht-over-de-maashorst/

https://www.ivn.nl/trektochten/ivn-trektocht-de-maashorst/

Voor de kids:
https://docusdedas.nl/

Langeafstandswandeling met een verhaal:

https://vlucht1418.eu/

Nijmeegse 4 daagse:
https://www.4daagse.nl/